Vrij en gelukkig

Vrij en gelukkig
Vrij en zorgeloos

vliegen ze van tak naar tak

en van boom tot boom

De vogels in mijn tuin

Gelukkiger dan ik!

(Onoe Shibafune)

Hoe zeldzaam is het dat we ons gelukkig en zorgeloos voelen op het werk. Meestal, voelen we ons gevangen in de hectische structuur van ons leven en werk. Als een gans in een fles, niet in staat onszelf uit deze nauwe glazen huls te bevrijden. Onze gedachten houden ons daarvan af. We denken door op vakantie te gaan of door materiële zaken te kopen deze vrijheid te kunnen veroveren. Meestal zonder het gewenste resultaat. Dus bevrijd jezelf uit deze fles en doe het nu!

In Zen kan dit. We hoeven daarvoor niets anders te doen dan opmerkzaam de natuur om ons heen waar te nemen. De zonsopgang, de maan, de vogels in onze tuin. Gedachteloos laten zij ons telkens zien hoe eenvoudig en onvoorwaardelijk dit geluk voorhanden is. Bevrijd jezelf van gedachten door ze met de eerstvolgende uitademing helemaal los te laten.

Zo eenvoudig en zo moeilijk tegelijkertijd.


Soms is het nodig om ver weg te gaan – om tot jezelf te komen
Met Zen For Leadership op Bali zijn alle voorwaarden aanwezig om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Dit geldt vooral voor mensen in leidinggevende posities. Workload blijkt voor velen een voortdurende uitdaging. Dit programma richt zich op mensen uit een vergelijkbare professionele omgeving. Meer informatie.