Evenement & Uitkomsten

Evenement

Op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft Inner Sense in samenwerking met de Jacob Soetendorp Institute for Human Values en het Earth Charter Initiative in Nederland, de Multi Stakeholder Dialogue ‘Wings for Water‘ georganiseerd. Hier kwamen leiders uit het bedrijfsleven, geestelijke leiders en jonge leiders vanuit de gehele wereld bijeen.

Deze internationale dialoog, georganiseerd door de Nederlandse overheid, vond plaats op 21 maart in het Vredespaleis in Den Haag. Dit was een pre-event van de internationale viering van Wereld Waterdag 2013 op 22 maart. De dialoog gaf input voor het document ‘A Wake Up Call for Water’. Deze oproep was één van de belangrijkste resultaten van de Wings for Water dialoog, samen met concrete aanbevelingen voor de post-2015 ontwikkelingsagenda op het gebied van water.


Wings For Water pagina drummers

Wings for water pagina; flesjes


Uitkomsten

De uitkomsten van de Wings for Water conferentie:

  1. Een Wake-up Call voor Water werd overhandigd aan mevrouw Ellen Johnson Sirlaef , president van Liberia en covoorzitter van het High Level Panel dat zich bezighoudt met de post-2015 ontwikkelingsagenda.
  2. Een spirituele verklaring. Deze verklaring werd ondertekend door alle aanwezige geestelijke leiders op de conferentie op 21 en 22 maart.
  3. Een Wings For Water Youth Program met 20 Young Advocates. Deze groep jongeren draagt bij aan het VN thematische overleg over water door actief deel te nemen tijdens evenementen en online dialogen.
  4. Het geschreven document over WASH van Zijne Heiligheid Patriarch Bartholomeus.
  5. Een levendige Wings for Water Facebook group.
  6. Het initiatief voor de oprichting van een ‘Global Interreligieuze Wash Alliantie ‘. Kijk hier voor meer informatie
Documenten