Presentatie boek HART voor de aarde, HART voor jezelf: Leidraad voor natuurlijk leven

Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 25-09-2015
10:30

Locatie
Springtij-festival

Categories


Oud-minister van financien en oud-managing director van het IMF Johannes Witteveen en coach en directeur van Inner Sense Brigitte van Baren schrijven over duurzaamheid, zorg voor het milieu, gezond leven en spiritualiteit.

HART voor de aarde, HART voor jezelf:
Leidraad voor natuurlijk leven
door Johannes Witteveen en Brigitte van Baren

HART voor de aarde, HART voor jezelf

Het boek wordt 25 september a.s. gepresenteerd tijdens het Springtij-festival op Terschelling, dat in het teken staat van Reinventing The Future.

De aarde en wij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar dat lijken we ons meestal niet te realiseren. Dit boek wil laten zien hoe je de natuurlijke verbinding met jezelf en met de aarde weer tot stand kunt brengen. Johannes Witteveen en Brigitte van Baren, elk vanuit de eigen spirituele traditie en werk- en levenservaring, gaan daarover met elkaar in gesprek aan de hand van de vier basisprincipes van het Handvest van de Aarde (het zgn. Earth Charter).
Daarbij leggen ze uit wat het belang is van, onder meer, stilte en bewust ademen. Ook bieden zij praktische suggesties. Zodat je kunt ervaren dat hart voor jezelf hart voor de aarde is. En omgekeerd natuurlijk.

Johannes Witteveen (1921), oud-minister van financiën en oud-managing director van het IMF, is op 95-jarige leeftijd nog altijd actief in de Soefi beweging.

Brigitte van Baren (1957), oprichter van Inner Sense (1992), is coach, auteur en zenleraar. Ze is actief op het gebied van spiritualiteit, training, milieu en duurzaamheid.