Earth Charter

Het Earth Charter, in Nederland ook wel het Handvest van de Aarde genoemd, is een verklaring waarin een aantal fundamentele ethische principes staan die nodig zijn om in de 21e eeuw een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereldwijde gemeenschap te realiseren (bron: www.earthcharter.nl)

Vanuit Inner Sense richten wij ons op de ontwikkeling van wezenlijke leiderschapskwaliteiten die leiden tot authentiek, sociaal en ecologisch leiderschap. Het gaat daarbij om een nieuwe leiderschapsbenadering vanuit geest en hart. Een wezenlijk aspect van het Earth Charter is Vrede. Deze vrede begint in ons hart. Vanuit deze innerlijke vrede zullen we in staat zijn om niet alleen de juiste relatie met onszelf, maar ook met andere mensen en andere levensvormen te realiseren. Vanuit Inner Sense bieden wij nieuwe methoden om de Spirit van het Earth Charter door middel van pragmatische handvatten voor leiderschap naar de praktijk te vertalen.

 

Nieuw Earth Charter versie Show Your True Colours

Met de Earth Charter gerelateerde vragen geeft Show Your True Colours op praktische wijze inzicht in de toepasbaarheid van de principes van het Handvest van de Aarde.

Show Your True Colours wordt gespeeld aan de hand van praktische werksituatie kaarten die worden gekoppeld aan persoonlijke kwaliteiten. In afzienbare tijd wordt voor alle teamleden duidelijk wat hun individuele kwaliteiten en valkuilen zijn. Door middel van persoonlijke lenzen worden de persoonlijke kwaliteiten aan specifieke principes van het Earth Charter gerelateerd.

Earth Charter + 15 Celebration

earth-charter+15

Earth Charter + 15: One Earth Community. One Common DestinyOp 29 juni 2000 werd het Earth Charter officieel gelanceerd in Den Haag, Na bijna een decennium van werk en wereldwijde overleg werd 29 juni dit jaar het 15 jarig bestaan van het Earth Charter in Nederland gevierd met een evenement om deze bijzondere verjaardag te markeren. Veel Earth Charter vrienden uit Europa en de hele wereld woonden de viering en bevestigde het belang van het Earth Charter document en de wereldwijde beweging om de duurzaamheid visie verwoord in de verklaring te bevorderen.

 

 

Steven Rockefeller, initiator van de Earth Charter

Samen met Steven Rockefeller, initiator van de Earth Charter

Rev. Dr Thabo Cecil Makgoba

Rev. Dr Thabo Cecil Makgoba Anglican Archbishop of Cape Town

 

 

Earth_Charter_1

Ontmoeting met Michail Gorbatsjov tijdens Green Cross International 20th anniversary in September 2013


Meer informatie over Earth Charter International vindt u hier.

Program masterclass Education for Sustainable Development

Flyer masterclass Education for Sustainable Development

Earth Charter evenementen