Artikelen

Brigitte van Baren schreef diverse artikelen over persoonlijke ontwikkeling en zingeving en verdieping in het bedrijfsleven. Publicaties en interviews verschenen in verschillende media.

Zingeving en zakendoen: ze lijken mijlenver van elkaar af te staan. De geestelijke wereld en de wereld van het geld zouden elkaar zelfs bijten. Toch begeven steeds meer bedrijven, onder druk van de crisis, zich op het spirituele pad. ‘We stevenen af op een betekeniseconomie.’
Zenleraar begeleidt en coacht ondernemingen. ‘Te weinig aandacht voor emoties in het bedrijfsleven.’ Venray – Diepgang in het bedrijfsleven? Brigitte van Baren, zenleraar en oprichtster van Inner Sense, coacht en begeleidt managers en werknemers in de zoektocht naar persoonlijke diepgang. “Bedrijven mogen meer reflectietijd reserveren.”
Sssttt. Een zoektocht naar rust. Als kind hield ze niet van stilte. Zelfs in bed hield ze haar walkman op. Maar de laatste jaren heeft Stephanie Bakker, net als half Nederland, steeds meer behoefte aan rust aan haar hoofd. Ze ging naar de Sinaïwoestijn om vijf dagen niet te praten.
Risk, Kolonisten, Monopoly: voor een goed spelletje kun je me wakker maken. Dus toen ik hoorde dat trainer Brigitte van Baren met de methoden van MBTI en Jung een game voor managementteams had ontwikkeld, stond ik te springen.
Waar blijft de tijd? Stel dat het echt kon, een uur extra in een dag, waar besteden we ’t dan aan? En wat zegt het antwoord op die vraag over ons?
Waar zit de kracht van uw team? Via de Management Improvement Methode ‘Show Your True Colours’ ontdekt u spelenderwijs en binnen een kort tijdsbestek de kracht van ieder team.
Luister naar het geluidsfragment op deze boekenpagina.