Succes en geluk

Succes en geluk
Succes is niet de sleutel tot geluk.

Maar als je doet wat je hart je ingeeft zal je succesvol zijn.

Boeddha

Gebeurt het niet regelmatig dat je vervelende klussen op je werk moet doen? En is het dagelijkse geluksgevoel dan niet ver weg? Waar ligt dit aan? Is het je werk zelf, de werkdruk of het voortdurend optimaal moeten presteren?

Wellicht richten we ons teveel op meetbare succesfactoren in plaats van op onderlinge samenwerking en werkomstandigheden. Als je doet wat je leuk vindt, zal je succesvol zijn, wordt gesteld. Dat betekent feitelijk datgene te doen wat je van harte doet. Dat is wellicht niet voor 100% haalbaar, maar misschien wel voor 70%. Belangrijk is daarbij het ontwikkelen van een open houding die hartelijkheid kan geven en ontvangen. Zo ontstaat wederzijdse hartelijkheid die bevorderlijk is voor de onderlinge werksfeer en die ook het resultaat ten goede komt.

Probeer eens met een hartelijke houding je collega’s te begroeten en ervaar welk effect dit heeft.


Soms is het nodig om ver weg te gaan – om tot jezelf te komen
Met Zen For Leadership op Bali zijn alle voorwaarden aanwezig om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Dit geldt vooral voor mensen in leidinggevende posities. Workload blijkt voor velen een voortdurende uitdaging. Dit programma richt zich op mensen uit een vergelijkbare professionele omgeving. Meer informatie.